Lisse bloembollendorp

Lisse is wereldberoemd door haar bloembollencultuur. Bloemententoonstelling Keukenhof, het jaarlijkse bloemencorso en de vele bloemen- en bollenkwekers: ze geven geur en kleur aan dit bijzondere dorp. 

Dwalen tussen de bloembollenvelden, langs historische bollenschuren, monumenten en kunstwerken. Lisse ligt midden in de Randstad, maar is volledig omgeven door bloembollenvelden en natuur. Ook binnen het dorp is veel groen. Kasteel Keukenhof, ‘t Huys Dever en museum de Zwarte Tulp zijn fraaie bezienswaardigheden. Lisse biedt kunst, cultuur, natuur en culinair genieten en winkelen!
 
Verwonderlijk
Een groene leefomgeving is belangrijk voor Lisse. Bewust of onbewust genieten velen van de natuur. Of het nu de eerste knoppen in de
bomen zijn na de winter, de prachtige bollenvelden in het voorjaar, of de herfstkleuren in het najaar. Het is ieder jaar weer verwonderlijk
hoe de natuur haar gang gaat en ons keer op keer fascineert. 
 
Deelname competitie
In Lisse hebben we veel om trots op te zijn. Het meedoen aan de verkiezing van het groenste dorp van Nederland via Entente Florale heeft voor Lisse twee doelen. Enerzijds is het een stimulans om bij herhaling heel bewust naar al dat mooie groen te kijken. Om te genieten, te (her)ontdekken en gewoon blij te zijn met het vele moois dat Lisse te bieden heeft. En anderzijds geeft het ook energie voor de toekomst. Deelname leidt tot een juryrapport dat handvatten biedt om vast te houden wat er al is, en verder uit te bouwen wat nog aandacht behoeft. En daar wordt Lisse alleen maar mooier van.

Download de Beleidssamenvatting