Geertruidenberg, Rijk aan verhalen en natuur

De gemeente Geertruidenberg is een rijke gemeente. Rijk aan verhalen en natuur. Die rijkdom koesteren we samen met onze inwoners, organisaties en verenigingen. Samen met hen willen we het groene en historische karakter van onze gemeente verder uitbouwen. 

De gemeente Geertruidenberg bestaat uit drie kernen: Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk. Iedere kern heeft zijn eigen karakter. Een wandeling door onze gemeente staat garant voor veelzijdig genieten van cultuur, natuur en gezelligheid.

Geertruidskerk
Neem een duik in het verleden van Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch. Wandel langs de vestinggrachten, bolwerken en ravelijnen. Of geniet ontspannen op een terrasje met uitzicht op de bijzondere historische markt met eeuwenoude lindes, monumentale panden en de fraaie Geertruidskerk. Steek de Donge over en bezoek het dynamische Raamsdonksveer. Een dorp met beeldbepalende panden aan de Haven en het Heereplein. Met Fort Lunet en stellingkorenmolen De Onvermoeide uit 1890. Of geniet even in ons mooie Koningspark.

Slagenlandschap
Reis nog enkele minuten verder en ervaar de rustieke en agrarische kern van Raamsdonk gelegen in een bijzonder slagenlandschap. Fiets of wandel langs de linten met  typische Langstraatboerderijen en geniet van de oase van rust. Een bezoek aan landgoed Het Broeck is zeker de moeite waard.

Dat is pas veelzijdig genieten. En u maakt uw dag helemaal compleet met een lunch of diner in een van de horecabedrijven. Langer blijven? Overnacht in een hotel, bed & breakfast, op de minicamping of met uw boot in een van de jachthavens.

Geertruidenberg, Vestingstad aan De Biesbosch, heet u van harte welkom.

bron:
VVV Geertruidenberg